4-daagse reis Edinburgh

Met DFDS, IJmuiden – Newcastle

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is een van de mooiste en meest fascinerende steden van Europa. De kronkelende straten van de oude stad lopen over van historie. Een van de letterlijke hoogtepunten is Edinburgh Castle. Het kasteel biedt onderdak aan de kroonjuwelen van Schotland en de Stone of Scone, het altaar dat eeuwenlang is gebruikt tijdens de kroningen van Schotse en Engelse vorsten. Het kasteel is ook het toneel van de Royal Edinburgh Military Tattoo. Bezoek ook de 17e-eeuwse Palace of Holyroodhouse en de prehistorische uitgestorven vulkaan, bekend als Arthur’s Seat. Maar Edinburgh heeft meer te bieden. Wat denk je van fantastisch winkelen, heerlijk dineren en een levendig nachtleven? Edinburgh verovert jouw hart!

Over DFDS

DFDS is een Deense rederij, die op maar liefst 9 routes vaart op de Noordzee en Oostzee. Op de route IJmuiden – Newcastle varen zij met de schepen King Seaways en Princess Seaways. Deze ‘cruise’ ferries bieden vermaak voor iedere leeftijdsgroep. Zo zijn er diverse restaurants en bars, is er live entertainment, een shop en mogen een bioscoop en casino uiteraard niet ontbreken. Voor de allerkleinste is er o.a. een Kid’s Club. Er zijn verschillende huttypes boekbaar, van 2-persoons binnenhut tot de luxe suites. Vraag naar de mogelijkheden.

Dagprogramma
Dag 1

Vandaag is het tijd om te vertrekken naar Edinburgh! Vanaf 13:00 uur kun je inschepen in IJmuiden. Het schip vertrekt om 17:30 uur naar Newcastle. Aan boord is er van alles te doen en te beleven. Geniet van een heerlijk diner, een drankje in de bar en het live entertainment. Je overnacht aan boord in comfortabele hutten.

Dag 2

Voordat het schip om 09:15 uur aanmeert in Newcastle, heb je de gelegenheid te ontbijten aan boord. Rond 10:00 uur vertrekt de bus naar Edinburgh, waar je rond het middaguur aankomt. Je kunt jouw bagage bij het hotel afgeven, zodat je ontspannen Edinburgh op eigen gelegenheid kunt gaan ontdekken. Ga je eerst naar Edinburgh Castle of misschien toch eerst Whisky proeven?

 

Dag 3

Na het ontbijt heb je nog een ochtend in Edinburgh. Bezoek de Real Mary King’s Close of het Palace of Holyroodhouse. Tot 13:00 uur heb je de tijd deze geweldige stad te verkennen, voordat de bus weer naar Newcastle vertrekt. Om 17:00 uur vertrekt het schip naar IJmuiden. Geniet aan boord nog van een hapje en een drankje of één van de andere faciliteiten die het schip rijk is.

 

Dag 4

Na een nachtje aan boord komen we om 09:45 uur aan in IJmuiden. Uiteraard kun je aan boord nog een ontbijt nuttigen.

 

Basisarrangement

Retourovertocht IJmuiden – Newcastle
Per bus Newcastle – Edinburgh en v.v.
3* hotel in of nabij het centrum van Edinburgh, incl ontbijt
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord op heen- en terugreis