3-daagse reis York

 

Met P&O, Rotterdam – Hull

 

Met een bezoek aan York lijkt het net of je terug in de tijd stapt. De stad werd door Romeinen gesticht en heeft sfeervolle kronkelende straatjes en een zeer goed bewaard gebleven kasteelmuur. Ook de Vikingen hebben hun sporen hier nagelaten. York was vroeger zelfs de hoofdstad van het noorden. Het bekendste gebouw in de stad is de York Minster, het is een van de grootste kathedralen van Noord-Europa en een van de mooiste gotische kerken van de wereld. Niet alleen de gebouwen zijn een bezoek aan York waard, je kunt er ook goed winkelen!

 

Over P&O

P&O is een Brits bedrijf en werd 180 jaar geleden opgericht. Tegenwoordig vervoert P&O jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers. De schepen varen op belangrijke routes tussen Groot-Brittannië, Frankrijk, Noord-Ierland, de Republiek Ierland en Nederland. Op de route Rotterdam – Hull varen de schepen Pride of Rotterdam en de Pride of Hull en zonder twijfel de titel ‘cruiseschip’ krijgen, vanwege haar luxe voorzieningen als een muziekzaal, casino, bars, restaurants en winkels. Er zijn verschillende huttypes boekbaar, van 2-persoons binnenhut tot de luxe suites. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Dagprogramma

 

Dag 1

Vandaag vertrekken we naar York! Rond 17:00 uur kun je inschepen in Rotterdam. Het schip vertrekt om 21:00 uur naar Hull. Aan boord is er van alles te doen en te beleven. Geniet van een heerlijk diner, een drankje in de bar en het live entertainment. Je overnacht aan boord in comfortabele hutten. Je kunt er ook voor kiezen om je hut te upgraden naar een Premier- of Club-hut.

Dag 2

Om 08:00 uur meert het schip aan in Hull. Daarvoor heb je de gelegenheid te ontbijten aan boord. Vanaf 08:30 uur vertrekt de bus naar York, waar je rond 10:00 uur aankomt. Ontdek deze historische stad op eigen gelegenheid. Tot 16:30 uur heb je de tijd York te verkennen, want om 20:30 uur vertrekt het schip weer naar Rotterdam. Geniet nog van een hapje en een drankje of één van de andere faciliteiten aan boord.

 

Dag 3

Na een ontspannen nacht aan boord komen we om 08:15 uur aan in Rotterdam. Uiteraard kun je aan boord nog een ontbijt nuttigen.

Retourovertocht Rotterdam – Hull
Per bus van Hull naar het centrum van York en v.v.
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord op heen- en terugreis