3-daagse reis Kent

 

Met DFDS of P&O, Calais/Duinkerken – Dover

Kent, ook wel ‘de tuin van Engeland’ genoemd. Deze regio heeft de meeste kastelen en tuinen, waar Engeland bekend om staat. Naast een lieflijk landschap en mooie dorpjes zijn hier veel bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Wat denk je van de White Cliffs of Dover en de vele kastelen? Ontdek het prachtige Kent zelf!

Over de Kanaalroutes

De snelste route naar Engeland is via een overtocht over het Kanaal. Tussen Calais – Dover varen minimaal ieder uur ferry’s naar Engeland. De overtocht duurt ca. anderhalf uur. Aan boord van de schepen is een zelfservicerestaurant voor warme en koude maaltijden, bar, shop, speelautomaten en een ruim zonnedek. Wil je iets minder ver rijden, dan biedt de route Duinkerken – Dover uitkomst. De overtocht duurt 2 uur. Ook aan boord van de schepen op deze route vind je zelfservicerestaurant voor warme en koude maaltijden, bar, shop, speelautomaten en een ruim zonnedek.

Dagprogramma

Dag 1

Vandaag vertrekken we naar Londen! Rond 08:00 uur vertrekt de bus naar Calais of Duinkerken. Aan het begin van de middag pakken we de ferry naar Engeland en rijden we door naar de eindbestemming. Onderweg stoppen we nog bij de White Cliffs of Dover. Na het inchecken in het hotel kun je een restaurantje of pub opzoeken voor het diner.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we het graafschap Kent ontdekken. Kent staat bekend om zijn vele kastelen en landhuizen. Leeds Castle wordt beschouwd als een van de mooiste kastelen, dat dateert uit de Middeleeuwen. Zelfs Henry VIII en zijn vrouw Catherine of Aragon hebben hier gewoond. Je kunt het kasteel op eigen gelegenheid bezoeken of je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een van de tours. In de middag gaan we ook naar de mooie stad Canterbury, bekend om zijn schitterende kathedraal en de Canterbury Tales. Je kunt deze stad zelf ontdekken. In de namiddag gaan we terug naar het hotel.

Dag 3

Voordat je weer naar Nederland vertrekt, kun je nog gebruik maken van het ontbijt in het hotel. Rond 10:00 uur vertrekt de bus naar Dover, waar we rond de middag de ferry naar Frankrijk nemen. Je hebt de mogelijkheid te lunchen aan boord. Aansluitend rijden we verder naar de eindbestemming in Nederland, waar we begin van de avond aankomen.

Basisarrangement

–        Per bus vanuit Nederland naar Londen en v.v.

–        Retourovertocht Calais/Duinkerken – Dover

–        2x overnachting in een 2-persoonskamer in een middenklasse hotel, in Kent

–        Entree tot Leeds Castle (voor groepen)