Telefonische hulp
Klantbeoordelingen

Rederij Doeksen

Over Rederij Doeksen

Rederij Doeksen verzorgt de veerdienst van, naar en tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland. Ze streven ernaar een moderne, efficiënte en marktgerichte dienstverlener te zijn, met een sterk groen-imago en marktconforme tarieven.

Rederij Doeksen stimuleert duurzame samenwerkingsverbanden met (eilander) ondernemers om de producten Terschelling en Vlieland toeristisch aantrekkelijk te maken en de bezoekersaantallen te verhogen.

Vlieland is autoluw en dit betekent dat het in principe niet is toegestaan gemotoriseerde voertuigen mee te nemen naar Vlieland. Wilt u toch uw auto, motor of brommer meenemen, dan dient u vóór de reis een zogenaamde T-ontheffing aan te vragen bij de gemeente Vlieland. Zie voor meer informatie over het aanvragen van een vergunning www.vlieland.nl.

Vloot

Meer schepen
Ms Friesland

Ms Friesland

Type schip: Ferry
Maximale aantal voertuigen: 100
Maximale aantal passagiers: 1350
Faciliteiten:

Huisdier informatie

Huisdieren zijn uiteraard welkom op de schepen van Rederij Doeksen. Ze hoeven geen eigen ticket te hebben maar mogen gratis aan boord, mits ze geen zitplaats innemen. Als huisdieren niet in een mand/tas of bench vervoerd worden moeten ze aangelijnd zijn.

Rolstoeltoegankelijkheid

Het is toegestaan een scootmobiel en een driewieler mee te nemen aan boord van zowel de veer- als de sneldienst. Rolstoelen, scootmobielen en driewielers voor mindervaliden mogen gratis mee op veer- en sneldienst. Een blindengeleidehond mag ook gratis mee aan boord.

Belangrijk
Veerboot ms Midsland is voor rolstoelgebruikers slecht toegankelijk. Scootmobielen kunnen niet mee aan boord van ms Midsland. Wij raden minder valide reizigers aan om een afvaart met veerboot ms Friesland naar Terschelling te boeken of met veerboot ms Vlieland als u naar Vlieland gaat. Onze sneldiensten (ms Koegelwieck en ms Tiger) zijn ook een goed alternatief voor minder valide reizigers

Begeleiders gratis
Reist er een begeleider met u mee, dan mag deze persoon gratis reizen op vertoon van de OV-Begeleiderskaart. Uw geleidehond mag in alle gevallen gratis mee aan boord.

Boeken als begeleider
Wilt u als begeleider een overtocht boeken? U boekt een bootticket via internet of telefonisch en betaalt conform de procedure. Wanneer u zich vervolgens op de dag van afvaart meldt bij het loket, met het ticket of het boekingsnummer, ontvangt u op vertoon van uw begeleiderspas het geld retour, m.u.v. de toeslag van de sneldienst.

Autipas
Bent u in het bezit van een Autipas? Toon deze gerust aan de medewerkers van Rederij Doeksen. Zij zijn op de hoogte van de betekenis en helpen u graag zo goed mogelijk.

Voorwaarden

De volgende voorwaarden zijn van toepassing in het geval van wijzigen of annuleren van uw reservering:

Annuleren:
Bij annuleren wordt het volgende in rekening gebracht:
- Van 3 maanden tot 7 dagen voor vertrek 10% van de reissom
- Van 7 dagen tot 24 uur voor vertrek 20% van de reissom.
- Van 24 uur tot vertrek of bij no show 100% van de reissom
Bij het annuleren van uw overtocht zullen de reserveringskosten en taxen niet vergoed worden.

Wijzigen:
- € 25,- per wijziging + eventuele tariefsverhogingen

Vervoer van commerciële goederen is niet toegestaan

Nodig om te reserveren bij deze maatschappij:
Voornaam, achternaam en geboortedatum van alle passagiers.
06-Nummer en kenteken van het voertuig.

De betaling na een definitieve reservering:
Het volledige bedrag dient direct voldaan te worden.