Telefonische hulp
Klantbeoordelingen

Fjord Line

Over Fjord Line

Fjord Line is opgericht in 1993 en vaart met 4 luxe schepen. Het is de ideale maatschappij om met de auto naar Noorwegen te gaan. Vaar vanuit Hirtshals in stijl naar het prachtige fjordengebied in Noorwegen of kies voor een snelle overtocht naar het zuiden van het land.
De schepen van Fjord Line zijn uitgerust met een voordelige tax free winkel, restaurants en swingende entertainment. Ook kunt u gebruik maken van Fjord Lines comfortabele hutten.


Ferry overtochten naar Noorwegen


Fjord Line vaart vanaf Hirtshals in Denemarken naar 4 verschillende bestemmingen in Noorwegen: Kristiansand, Langesund (Oslo), Stavanger en Bergen. Ook biedt zij twee routes aan vanuit Langesund naar de westkust van Noorwegen; de havenplaatsen Bergen en Stavanger.
Met de auto naar Noorwegen staat garant voor een prachtige vakantie. Maar wat dacht u van om met de caravan of camper te gaan? Ook hier biedt Fjord Line uitstekende mogelijkheden. Kamperen in Noorwegen is genieten van een prachtig landschap en ontspanning. Het land biedt ook genoeg recreatie mogelijkheden zoals vissen, wandelen, raften en mountainbiken. Kortom, een vakantie om nooit te vergeten.


Ferry overtochten naar Zweden


Stromstad in Zweden wordt aangedaan vanuit Sandefjord in Noorwegen. Deze route wordt gevaren met de MS Oslofjord en biedt een uitstekende service.


Skiën in Noorwegen?


Met de auto naar een wintersport gebied, maar toe aan een nieuwe ervaring?
Op ongeveer 90 km van Bergen vindt u het winterparadijs en de skimetropolis van West-Noorwegen: Voss.
Voss ligt in het midden van de meest beroemde fjorden en is fantastisch voor families. Er zijn skipistes van alle niveaus en niet minder dan 40 km goed aangelegde pistes. Sneeuwkanonnen zorgen het hele seizoen lang voor sneeuw op een aantal pistes. Maar niet alleen voor het skiën bent u hier aan het goede adres. Wat dacht u van met het hele gezin op (honden) sledetocht, een natuurwandeling maken op echte bigfoots of gewoon heerlijk genieten van een verwarmd zwembad of bubbelbad. Voss biedt het allemaal en met Fjord Line begint uw vakantie al aan boord van de overtocht Hirtshals – Bergen!

Vloot

Meer schepen
Fjord Cat

Fjord Cat

Type schip: Ferry
Maximale aantal voertuigen: 200
Maximale aantal passagiers: 670
Faciliteiten:

Huisdier informatie

Het vervoer van huisdieren is toegestaan. Huisdieren dienen tijdens de overtocht te verblijven in:
Hirtshals - Kristiansand: in uw voertuig
Hirtshals - Langesund: in uw voertuig of in de hondenkennel
Hirtshals - Stavanger/Bergen: in de hondenkennel
Strömstad - Sandefjord: in uw voertuig

Het autodek is tijdens de overtocht vergrendeld. Toezicht tijdens de overtocht kan geregeld worden met de bemanning aan boord maar houdt er rekening mee dat dit niet altijd mogelijk is. Dieren zijn niet toegestaan in alle openbare ruimtes. De enige uitzondering betreft uw voertuig of de hondenkennel.

De kosten voor het vervoer van huisdieren zijn: Huisdieren in kennel ca. € 12,- per enkele reis per huisdier. Huisdieren in auto ca. € 6,- per enkele reis per huisdier.

Blindengeleidenhond
MS Stavangerfjord/MS Bergensfjord: Blindengeleidenhonden zijn toegestaan in de meeste gebieden aan boord. Capaciteit voor blindengeleidehonden is beperkt.
MS Oslofjord: Blindengeleidehonden zijn toegestaan in alle openbare ruimtes.

Vervoer van levende dieren is op eigen risico van de eigenaar. Let op: er zijn aparte regels voor de invoer van dieren. Dieren vereisen aparte reisdocumenten bij reizen naar / vanuit EU / EER-landen. Neem contact op met een dierenarts voor meer informatie

Rolstoeltoegankelijkheid

Fjord Line Express:
Het autodek is toegankelijk voor rolstoelen mits u reist met een voertuig niet hoger dan 1.95m hoog.
Rolstoelgebruikers kunnen alleen basicseats boeken op dek 2, waar ook de taxfree shop en het café zich bevinden. Comfortseats en Fjordclass seats met buffet bevinden zich op dek 3, alleen te bereiken via de trap.

Het is niet mogelijk om aan boord te verblijven met een grotere elektrische rolstoel/scootmobiel.

Er is een mindervalide toilet op dek 2.

MS Stavangerfjord/MS Bergensfjord:
Fjord Line heeft een beperkt aantal buitenhutten met 4 bedden voor maximaal 4 personen, die speciaal zijn uitgerust voor invaliden. Deze hutten zijn geplaatst op dek 8 en 9. Deze hutten zijn over het algemeen gereserveerd voor rolstoelgebruikers.
De totale grootte van de hut is 16,9m2. Het toilet is 6m2 en de hut zelf 10,9m2. De breedte van de deur is 89cm

Er is een invalidentoilet op de 7e verdieping en in de speciale invalidenhutten.

MS Oslofjord:
De terminals en het schip zijn goed aangepast. Het schip beschikt over een lift van het autodek naar alle andere dekken aan boord. - Belangrijk: gelieve u tijdig te melden bij de check-in zodat we u, indien mogelijk, een parkeerplaats dichtbij de lift kunnen toewijzen. Er bevinden zich mindervalide toiletten aan boord op dek 3 en 5

Wanneer u reist met een rolstoel verzoeken we u vriendelijk dit vóór aanvang van de reis bij ons kenbaar te maken. U dient zich minstens 90 minuten voor vertrek te melden bij de terminal check-in. Zo kan er zoveel mogelijk rekening worden gehouden met het eerder aan boord gaan enz.

Voorwaarden

De volgende voorwaarden zijn van toepassing in het geval van wijzigen of annuleren van uw reservering:

Annuleren:
Bij annuleren wordt het volgende in rekening gebracht:
- Van 14 dagen tot 24 uur voor vertrek 25% van de reissom
- Op de dag van vertrek of bij no show 100% van de reissom
Bij het annuleren van uw overtocht zullen de reserveringskosten en taxen niet vergoed worden.

Wijzigen:
- Toegestaan tot 24 uur voor vertrek
- € 25,- per wijziging + eventuele tariefsverhogingen, er wordt geen restitutie verleend indien u wijzigt naar een voordeligere afvaart.

Vervoer van commerciële goederen is niet toegestaan

Nodig om te reserveren bij deze maatschappij:
Voornaam, achternaam, geboortedatum en paspoortnummers van alle passagiers.
06-Nummer en kenteken van het voertuig.

De betaling na een definitieve reservering:
Het volledige bedrag dient direct voldaan te worden.